Graviditet

Så har jeg også været til fødselsforberedelse

Den sidste lektion på pregzillas fødselsforberedelseskursus var åben for at man kunne tage sin partner med, så det kom jeg.

Det er sgu lidt noget underligt noget. Her har vi en sal fuld af gravide damer, men i stedet for at give dem noget behageligt at sidde på, får man en måtte(?!) og så kan man ellers sidde der på gulvet i en time, mens jordemoderen prøver at gejle mænd og kvinder op om HVAD partneren til den fødende egentligt kan bruges til. (Jeg fik fat i at jeg i hvert fald kan hente saftevand og holde pauser – og ryge!)

Efter den første times tid, var det tid til at vi skulle lære en masse forskellige måder at hjælpe vores gravide med at slappe af og komme mere behageligt igennem de første veer.
Der var også en hel flok rebozo-øvelser (rebozo er et mexikansk tørklæde man bruger til at ruske babyen på plads i den gravide med, samt rokke den gravide i – groft sagt ;)).

Umiddelbart synes jeg det var en fin nok oplevelse, men jeg kunne godt ha’ brugt lidt literatur på alle de øvelser og afspændingsteknikker vi fik vist – det kunne de godt lige ha’ ofret 10 stykker papir på, synes jeg.

…øøh, og så tror jeg hun glemte at sige noget om hvordan man skal forholde sig, når den gravide står midt i fødslen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s